Digitale tools

Op deze pagina vind je applicaties, tools en sites die bij kunnen dragen aan een digitale en interactieve les.

  1. LessonUp!

   Voor interactieve lessen waarbij leerlingen verschillende type vragen kunnen beantwoorden (meerkeuze vragen, openvragen, mindmaps en sleepvragen). In deze tool kan je je hele les maken, dus ook je sheets met uitleg kunnen er in. Zo heb je een complete les, met interactieve elementen binnen 1 omgeving. En het leuke is, dat je het ook heel gemakkelijk kan delen met andere docenten levensbeschouwing!

  2. Kahoot!

   Kahoot is misschien wel de populairste en bekendste onderwijsapp van dit moment. Kahoot biedt een makkelijke en interactieve manier om een quiz te doen in de klas en het handige is dat je de resultaten na afloop in de mail krijgt, en je dus kan zien welke vragen goed gemaakt worden en waar je wellicht wat meer aandacht aan moet besteden. Een handige tool om voorkennis mee te testen of voor een toets de stof nog eens te herhalen. Binnen Kahoot kan je ook zoeken naar bestaande quizzen, en je kan dus quizzen met elkaar uitwisselen.

  3.  Showbie

Stuur opdrachten met materiaal digitaal naar je leerlingen en laat ze het op dezelfde plek inleveren. Je kan gemakkelijk en directe feedback geven op het geleverde werk, een manier om digitaal huiswerk te laten inleveren

4. Classroomscreen

Wil je tijdens je les je smartboard effectief gebruiken, dan kan je deze classroomscreen als basis nemen. Hierop kan je de tijd bijhouden, aangeven wat leerlingen moeten doen en wat het geluidsniveau is. Ook kan je QR codes maken voor de linkjes waar leerlingen naartoe moeten. Een goed basisscherm voor op je smartboard.