Beeld

Bij lessen levensbeschouwing kan beeldmateriaal een prettige aanvulling zijn op je les. Op deze pagina vind je tips informatie van documentaires, series en films die je kan gebruiken in je lessen. Op de onderstaande pagina’s vind je afspeellijsten, films en series die bruikbaar zijn in de lessen levensbeschouwing. Naast bewegend beeld zijn er hieronder ook tips voor goede afbeeldingen voor in je presentaties.

NPO¬†Klik op de link voor de pagina met bruikbare programma’s, documentaires films en fragmenten van de Nederlandse televisie, gratis terug te kijken via npo.nl.

Netflix Klik op de link voor de pagina met bruikbare documentaires en series die toegankelijk zijn met een Netflix account.

YouTube Klik op deze link voor de pagina met relevante YouTube kanalen en YouTube afspeellijsten.

Unsplash

Houd je van mooie afbeeldingen in je PowerPoint, Keynote of Prezi en wil je rechtenvrije afbeeldingen van hoge kwaliteit gebruiken, dan is de site Unsplash onmisbaar. Duizenden fotografen bieden hier gratis foto’s aan van hoge kwaliteit. Je kan je eigen collecties van foto’s maken, of die van anderen bekijken (zoals die van mij).

Pinterest

Op Pinterest kan je een bord aanmaken met religieuze afbeeldingen en infographics, of je kan andere borden volgen die dergelijke verzamelingen hebben. Kijk bijvoorbeeld eens op dit bord over religie of deze met infographics.