Kijken

Bij lessen levensbeschouwing kan beeldmateriaal een prettige aanvulling zijn op je les. Op deze pagina vind je tips informatie van documentaires, series en films die je kan gebruiken in je lessen. Op de onderstaande pagina’s vind je afspeellijsten, films en series die bruikbaar zijn in de lessen levensbeschouwing. Naast bewegend beeld zijn er hieronder ook tips voor goede afbeeldingen voor in je presentaties en websites met archieven.

NPO Klik op de link voor de pagina met bruikbare programma’s, documentaires films en fragmenten van de Nederlandse televisie, gratis terug te kijken via npo.nl.

Netflix Klik op de link voor de pagina met bruikbare documentaires en series die toegankelijk zijn met een Netflix account.

YouTube Klik op deze link voor de pagina met relevante YouTube kanalen en YouTube afspeellijsten.

Unsplash

Houd je van mooie afbeeldingen in je PowerPoint, Keynote of Prezi en wil je rechtenvrije afbeeldingen van hoge kwaliteit gebruiken, dan is de site Unsplash onmisbaar. Duizenden fotografen bieden hier gratis foto’s aan van hoge kwaliteit. Je kan je eigen collecties van foto’s maken, of die van anderen bekijken (zoals die van mij).

Beeld en Geluid

Bij Beeld en Geluid op school vind je relevante én gratis video- en audiomateriaal voor po, vo, mbo, hbo & wo. De media zijn geselecteerd voor het onderwijs. Het materiaal is legaal, de afzender bekend en blijft in principe online staan. De kwaliteit van de fragmenten is geschikt voor gebruik op digiborden. Iedereen die werkt of leert in het onderwijs of de wetenschap kan een gratis account krijgen, waarmee je kunt inloggen en het materiaal kunt afspelen.

Het geheugen van nederland

Het Geheugen van Nederland is een enorme digitale schatkamer van het Nederlands verleden.  Foto-archieven, historische documenten, archeologische vondsten, kunstvoorwerpen, films, kranten en boeken: steeds meer erfgoed is tegenwoordig online te vinden en te gebruiken. Samen vertelt dit digitale erfgoed talloze bijzondere verhalen. Geheugen van Nederland geeft deze verhalen een podium.  De site heeft ook een apart educatief gedeelte. Docenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs vinden hier digitale lessen die ontwikkeld zijn op basis van bestaande Geheugencollecties.

Pinterest

Op Pinterest kan je een bord aanmaken met religieuze afbeeldingen en infographics, of je kan andere borden volgen die dergelijke verzamelingen hebben. Kijk bijvoorbeeld eens op dit bord over religie of deze met infographics.