Over deze site

Deze site is een initiatief van docent en opleider Mirte Martinus. Na het oprichten van de succesvolle Facebookgroep voor docenten levensbeschouwing kwam ik erachter dat er veel vraag is voor een platform waar we met elkaar lesideeën en inspiratie kunnen delen. Ook van mijn studenten hoorde ik dat het voor beginnende docenten moeilijk is om goede bronnen en leuke filmpjes te vinden. Deze site is bedoeld om hele lessen uit te wisselen maar ook om les inputs met elkaar te delen, leuke opdrachten, filmpjes, etc. Van Fontys Hogeschool Theologie Levensbeschouwing heb ik uren gekregen om dit project op te zetten en mijn studenten gaan meehelpen deze site tot een succes te brengen.

Op de homepagina vind je lesimpulsen waar je op kan klikken. Wil je meer weten over dat onderwerp, klik dan op de categorie om alles te vinden wat hiermee samen hangt. Ook zijn er verschillende pagina’s te vinden voor handige websites en filmpjes van musea en organisaties. Zo hoef je niet altijd het wiel zelf uit te vinden.

Vind je het leuk om bij te dragen aan deze site? Laat dan een reactie achter, of post jouw les ideeën in de Facebookgroep. Zo maken we samen een steeds grotere database van ideeën inputs en bronnen.