Jezus beelden

Hoe zag Jezus er nou echt uit? Dat is een vraag die mensen bezig blijft houden. Uit forensisch onderzoek door het team van Richard Neave, van de University of Manchester, kwam een hele andere Jezus naar voren dan het beeld dat veel mensen in het westen hebben. Geen blond haar en geen blauwe ogen, maar donker haar en bruine ogen. Waarom Jezus niet op zichzelf lijkt - HP/De Tijd

In dit Artikel van Hp de Tijd wordt de vraag gesteld waarom Jezus niet op zichzelf lijkt. De verandering van Jezus beelden wordt hierin onderzocht met als vraag waar het beeld van de tengere man met blond haar vandaan komt.  Recent verscheen rondom dit thema ook dit filmpje bij Famalan, een sketch show van de BBC, getiteld There is no white Jesus. Waarin Jezus verschijnt als een donkere man.

Metropolis

In deze aflevering van Metropolis gaan de correspondenten wereldwijd op zoek naar Jezus. En naast verschillende beelden van Jezus komen ze ook mensen tegen die Jezus naspelen of waarvan gedacht wordt dat ze zelf Jezus zijn.

verschijningen

Voor sommige mensen is Jezus echt overal te vinden, zoals deze jongen claimen ze verschijningen van Jezus te hebben gevonden in pannen, Ikea kasten en in tosti’s.

Jesus in frying pan

Lesideeën

Deze letterlijke afbeeldingen van Jezus kan je in de les koppelen aan wat Jezus voor mensen betekent heeft. Dus welke ‘beelden’ van Jezus zijn er nog meer?

Hoe kan je verklaren dat Jezus er in verschillende culturen anders uit ziet?
Maakt het uit hoe Jezus er uit ziet, of gaat het om iets anders?